Audi R8 druge generacije, Audi R8 Spyder

Audi R8
Audi R8

Druga generacija Audi R8 super sportskog automobila opremljenog motorom postavljenog po sredini,  predstavljen je javnosti na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi početkom marta 2015. Treba napomenuti da ovo nije potpuno novi model, već je rezultat ozbiljne modernizacije prva generacije sa dvoja vrata.

Karoserija superautomobila dizajnirana je u trenutnom korporativnom stilu proizvođača Ingolstadt, s oštrim rubovima, slomljenim površinama i jedinstvenim rebrima. Stoga ovaj automobil izgleda impresivno i agresivno, pogodno za majstore velikih brzina.

Audi R8
Audi R8

Dimenzije karoserije nemačkog superautomobila su sledeće: 4420 mm u dužinu, 1240 mm u visinu i 1940 mm u širinu. Međuosovinsko rastojanje automobila je 2650 mm, a razmak od tla (zazor) je 105 mm. Dizajn enterijera druge generacije Audija R8 u svom konceptu odražava unutrašnju dekoraciju njegovog mlađeg brata – treće generacije Audi TT kupea. Glavnu pažnju u unutrašnjosti superautomobila privlači instrument tabla, predstavljena multifunkcionalnim informacionim ekranom dijagonale 12,3 inča, koji je jedan za sve prilike i prikazuje ogromnu količinu podataka. Sportski upravljač je skraćen na dnu i sadrži glavne komande, posebno dugme za pokretanje motora.

Unutrašnjost dvoseda druge generacije Audija R8 opremljena je s dva sportska sedišta s visoko razvijenom bočnom podrškom, koja su postavljena niže nego na prethodnom modelu. Vozač je postavljen kao pilot u borbenom avionu – njegovo  mesto podseća na zasebnu „čauru“. Za prevoz prtljaga predviđen je prtljažni prostor od 104 litara smešten ispred kabine, a iza sedišta postoji dodatni spremnik za malu količinu prtljaga.

Specifikacije. Za drugi Audi R8 sada je dostupan samo nadograđeni motor V10, ali je osmo-cilindrični motor potonuo u zaborav. Atmosferska „desetka“ u obliku slova V s radnom zapreminom od 5,2 litre na osnovnom modelu proizvodi 540 konjskih snaga i 540 Nm okretnog momenta, dostupnih pri 6500 o / min. Naprednija modifikacija „plus“ opremljena je motorom pojačanim na 610 „konja“, koji proizvodi potisak od 560 Nm pri istom broju okretaja. Superautomobil ima sedmo-stepeni predselektivni „robotom“ S tronic sa parom kvačila s ručnim menjačem, „start / stop“ tehnologijom i petocilindričnim sistemom za deaktiviranje pri malim opterećenjima. Također se oslanja na vlasnički quattro pogon na sve točkove s elektro-hidrauličnom spojnicom s više ploča, koja u normalnim uvjetima generira gotovo 100% okretnog momenta na zadnje tokove, ali ako je potrebno, prednja osovina može ići do 100 %.

Audiju R8 druge generacije potrebno je 3,5 sekunde da ubrza do prve stotine, plus verzija je 0,3 sekunde dinamičnija. Maksimalna brzina superautomobila je 323, odnosno 330 km / h. Atmosferski motor zadovoljava ekološke zahteve Euro-6, a u mešovitom načinu rada za to je dovoljno 11,8-12,4 litara benzina AI-98. Novi Audi R8 zasnovan je na MSS „podstavnom vozilu“ (na njemu se zasniva i Lamborghini Huracan) s motorom smeštenim u podnožju (raspodjela težine po osi – 48:52). Karoserija superautomobila izrađena je po Audi Audi Frame Frame tehnologiji, koja podrazumijeva kombinaciju delova izrađenih od aluminijuma i karbonskih vlakana, zbog čega je njegova masa praznog vozila 1555 kilograma. Upravljački mehanizam kupea opremljen je elektromehaničkim pojačalom snage s promenjivim odnosom prenosa, koji varira ovisno o trenutnoj brzini. Prema zadanim postavkama, R8 ima čelične kočione diskove, ali izdržljivi karbonsko-keramički mehanizmi dostupni su uz doplatu.

Osim tradicionalne verzije, Audi R8 će imati i čisto električnu verziju e-trona, također predstavljenu u Ženevi. Automobil je opremljen parom elektromotora odgovornih za okretanje zadnje osovine, čija je snaga od 462 konjske snage i 920 Nm okretnog momenta, a pokreće ih litijumska baterija kapaciteta 92 kWh (a puna napunjenost trebala bi biti dovoljna za 450 kilometara). Takve karakteristike omogućavaju superautomobilu da ubrza do 100km/h za 3,9 sekundi, a „maksimalna brzina“ može doseći 210 ili 250 km / h, zavisno o vašim željama. C

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder
Audi R8 Spyder

Spoljašnjost Audi R8 Spyder dizajnirana je u istom stilu kao i kupe, a od novog u spoljašnjosti postoji samo meki krov na elektrohidrauličnom pogonu, koji se preklapa brzinom do 50 km / h za 20 sekundi. Kabriolet izgleda prelepo, impresivno i pametno, a u gradskom saobraćaju definitivno će privući veliku pažnju.
Dužina otvorene verzije „er-osam“ je 4426 mm, a njegova visina i širina 1245 mm i 1940 mm, respektivno. Međuosovinsko rastojanje Roadstera iznosi 2.650 mm, a razmak od tla ne prelazi 105 mm.

Unutrašnjost druge generacije Audija R8 Spyder potpuno je identična unutrašnjosti standardnog modela: impresivan dizajn sa  minimalnim brojem prekidača, luksuznim završnim materijalima i besprekornom ergonomijom. Unutar automobila nalazi se par sportskih sedišta sa povišenim profilom, a prtljažnik od 104 litara je predviđen za prtljag, koji se nalazi ispred kabine.

„Srce“ kabrioleta je 5,2-litarski atmosferski benzinski motor V10 FSI sa kombinovanim „napajanjem“, sa 40 ventila i sistemom za deaktiviranje polovine cilindara pri malim opterećenjima, razvijajući 540 KS pri 7800 o / min i 540 Nm potencijala pri 6500 o / min. On je u interakciji sa 7-stepenim „robotom“ S Tronic sa parom kvačila i quattro menjačem na sva četiri točka sa kvačilom sa više ploča, koje pogoni točkove na prednjoj osovini. Od starta do 100 km / h, drugo „oslobađanje“ Audija R8 Spider „katapultira“ se za 3,6 sekundi, a dostiže maksimalnih 318 km / h.


Audi R8  cena polovnjaka


Audi R8 V10 Plus test
AUDI R8 V10 PLUS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PPM auto