Kako se brinuti za turbinu?

turbina
Turbina

Kako se brinuti za turbina-u u motoru? Suprotno izgledu, ovo pitanje nije besmisleno, jer samo pravilan rad može produžiti životni vek ovog skupog elementa za popravku.

Turbo motori su danas standardni. Turbina se već dugo ugrađuje u dizel motore, sada takođe i u veliku većinu benzinskih jedinica. Ispostavlja se da je ovaj prilično jednostavan element osetljiv na radne uslove, a popravka ili zamena koštaju mnogo. Evo nekoliko saveta kako da produžite vek svoje turbine.

Mnogi faktori utiču na radni vek turbine, ali većina njih zavisi od vozača. Naravno, treba paziti na servis, redovne zamene tečnosti –  motornog ulja i filtera, izbegavajte punjenje gorivom sumnjivog kvaliteta goriva, ali takođe prilagodite svoj stil vožnje i ponekad promenite prethodne navike.

Šta je turbina?

Turbina, kao što i samo ime govori, komprimuje vazduh koji zatim ulazi u cilindar, obezbeđujući efikasnije sagorevanje smeše. Ovo je ukratko, jer ćemo se u ovom materijalu usredsrediti na druge aspekte „turbine“.

Pokretan izduvnim gasovima, rotor turbine rotira brzinom do 200.000 obrtaja u minuti. Štaviše, uslovi na ovom mestu su ekstremni, jer temperatura dostiže nekoliko stotina stepeni Celzijusa. Imajući to na umu, pređimo na aktivnosti koje mogu produžiti rad turbine za mnogo hiljada kilometara.

Šta najviše voli turbina?

Turbo punjač
Turbo punjač

Nije teško zaključiti da vam je, pošto je brzina rotacije tako ogromna, potrebno zaista dobro podmazivanje, za koje je sveže motorno ulje odgovarajuće gustine.

Druga stvar je radna temperatura turbine – važno je da se ovaj element ne pregreje. Ovde se motorno ulje ponovo greje da pomogne u odvođenju viška toplote.

Ostale dve „svete“ karakteristike su početno zagrevanje turbine na radnu temperaturu pre nego što se u potpunosti iskoristi motor i hlađenje nakon teškog rada – dinamična vožnja sa čestim ubrzanjem i velikim opterećenjima motora.

Turbina i zamena ulja

Svaki dobar mehaničar će vam reći da je izuzetno važno za turbina redovno menjati motorno ulje. U proseku jednom godišnje ili na svakih 10000 km za dizelaše i 15000 km za benzince je obaveza – međutim, vredi proveriti priručnik automobila i proveriti šta proizvođač preporučuje.

Takođe je vredno shvatiti da su troškovi relativno čestih promena ulja višestruko niži od popravki u vezi sa uništenom turbinom nepravilnim radom i vožnjom sa preniskim nivoom ulja ili sa jako iskorišćenim uljem.

Takođe je važno odabrati pravo ulje. Mora biti relativno retko kako bi se brzo stiglo do svakog dela motora i obezbedilo dobro podmazivanje od trenutka pokretanja motora. Parametri ulja mogu se naći u uputstvu za upotrebu vozila ili pozivom dileru.

Turbina i zamena filtera za vazduh

Turbina „prlja“ vazdušni filter, posebno kada se vozite uglavnom u gradu ili tamo gde je prašina na neasfaltiranim putevima. Zbog toga se vazdušni filter mora menjati jednom godišnje ili na svakih 10-15 hiljada km. Prljav ili oštećen filter neće ispuniti svoj zadatak, počeće da ispušta sitnu „prašinu“, koja će brzo oštetiti turbinu  u radnim uslovima.

Stil vožnje – nežan start motora

Turbina se okreće velikom brzinom i potrebno joj je dobro podmazivanje. Važno je ne davati odmah gas  nakon pokretanja motora, kako biste izbegli veliki broj obrtaja u minuti i veliko opterećenje motora. Naročito zimi vredi sačekati neko vreme pre nego što krenete i tokom vožnje nemojte opterećivati pogonsku jedinicu dok ne dostigne radnu temperaturu.

Mučite motor velikom brzinom i velikim opterećenjem u prvim minutima nakon pokretanja, to je jednostavan način za brzi kvar ili čak uništavanje turbine.

turbina
Turbina

Ne gasite motor – sačekajte

Još jedna greška koja ubrzava habanje turbine je isključivanje motora odmah po dolasku na odredište. Najgori scenario je bila dinamična vožnja – sa čestim ubrzanjem ili na planinskom terenu – a vozač gasi motor odmah nakon zaustavljanja automobila.

U starijim verzijama, vrtljivoj turbini zagrejanoj do krajnjih granica potrebno je vreme da se zaustavi. Isključivanje motora dovodi do toga da ulje više ne pumpa, a onda rotor postaje „suv“. Ubrzano habanje zagarantovano. Štaviše, ulje koje se taloži na zagrejanim elementima se lokalno pregreva, gubeći svoja svojstva.

Pa šta treba učiniti? Posle svake vožnje, pre isključivanja motora, sačekajte najmanje desetak sekundi u praznom hodu kako bi se turbina mogla bezbedno zaustaviti, uz obezbeđeno podmazivanje. Što je dinamičnija vožnja, duže ostavljate da se motor hladi.

turbina
Turbina

Start-stop gasi motor – šta onda?

Novi automobili su opremljeni sistemom start-stop koji gasi motor kada miruje kako bi smanjio emisiju štetnih gasova. Proizvođači uveravaju da je turbina u modernim motorima zaštićen od pregrevanja, ali mnogi stručnjaci i mehaničari veruju da je u turbo automobilima bolje deaktivirati ovaj sistem.

Istina je da se u mirnoj gradskoj vožnji, ili uopšte, gde ne pritisnemo gas do krajnjih granica sa svakim ubrzanjem, turbina ne zagreva toliko, hladi se ne samo uljem, već i tečnošću, a njegov dizajn vam omogućava brzo zaustavljanje.

 

Zaključak

Automobil sa motorom sa turbinom ima mnogo prednosti, ali snosi veliku odgovornost za njegov ispravan rad. Nekoliko gore navedenih saveta sigurno će produžiti život ovog osetljivog elementa. Vredi se potruditi i snositi male troškove redovnog servisa i zamene ulja i filtera, nego skupe reparacije ili zamene turbine.

 

Kako radi turbina i šta je turbo rupa
Princip rada turbo punjača

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PPM auto