Problemi sa kvačilom automobila

Ako primetimo da kvačilo počinje podrhtavati prilikom kretanja ili dolazi do pojave neobičnog zvuka prilikom pritiskanja i otpuštanja papučice kvačila ne treba zanemariti problem.

Tehnički savetnik u Službi pomoći na putevima Hrvatskog autokluba, Marin Morava, objasnio je koji se problemi mogu javiti sa kvačilom automobila i koliko su ti kvarovi ozbiljni: spojka, kvačilo, kuplung, lamela, korpa, druk lager, sajla, kuplung cilindar i slični česti termini koje čujemo od vozača kad govore o spojki, važnom delu vozila. Propadanje papučice kvačila može biti izazvano nastupanjem neispravnosti na prenosnim elementima između papučice kvačila i potisne ploče kvačila. Najčešće bi kod starijih vozila pucala sajla kvačila, a kod novijih vozila bi procurila hidraulika na sekundarnom cilindru, također određeni modeli vozila mogu imati i tipske već poznate probleme na ovom delu mehanizma, od pucanja plastičnih zupčanika ili polugica ispod papučice kvačila te puštanja hidrauličkih vodova od primarnog do sekundarnog cilindra i niza sličnih problema.

Gubitak prenosa obrtnog momenta na točkove je čest problem (poznato kao proklizavanje lamele). Prepoznatljivo je u vožnji da prilikom potrebe za ubrzavanjem vozilo ne može naglo ubrzati, a rad motora je propraćen povišenom bukom te naglim podizanjem broja obrtaja motora bez značajnijeg ubrzanja vozila. Proklizavanje kvačila (lamele) kod otpuštene papučice kvačila nije redovna funkcija spojke pa zagrevanjem spojke dolazi do smanjenja stepena korisnosti spojke i korisni rad motora prelazi u nepoželjno zagrevanje kvačila koje može pregrejati spojku do potpunog otkazivanja i gubitka pogona na točkove. Uz pregrevanje vozač može primetiti beli dim iz motornog prostora i specifičan miris sličan elektronici koja je pregorela zbog neispravnosti.

Kod opisanog problema pregrevanja preporuka je stati i ohladiti kvačilo od 30 do 45 min i promeniti stil vožnje koji neće uzrokovati naglo podizanje obrtaja motora korišćenjem vrha papučice pedale gasa (nemojte duboko pritiskati papučicu gasa) te na uzbrdicama korištenje nižih stepena prenosa. Naravno, ova metoda može pomoći ako je u početnoj fazi uočen efekt proklizavanja spojke dok još nije došlo do dima i jakih mirisa paljevine.

Ako primetimo da kvačilo počinje podrhtavati prilikom kretanja ili dolazi do pojave neobičnog zvuka prilikom pritiskanja i otpuštanja papučice kvačila ne treba zanemariti problem, jer je to najčešće najava da nešto nije u redu i preporuka je konsultovati se sa servisom oko novonastale situacije jer u suprotnom može nastupiti neispravnost. To se najčešće događa na putovanjima, kad se spojka duže koristi i dobro zagreje ili se vozilo optereti prtljagom i drugim teretima koji redovno nisu prisutni u gradskoj vožnji jer je vozač najčešće sam u vozilu.

Nažalost kada je u pitanju kvačilo pomoć na putu retko može izvesti instant rešenje kako bi nastavili dalje putovanje, popravak spojke u idealnim uslovima u servisu može potrajati u proseku od 1-5 radnih dana što u nekim slučajevima može biti zavisno od nizu faktora o dostupnosti rezervnih delova do potrebe za specijalnim alatima i nizu drugih stvari. Preporuka je odazvati se na prve znakove neispravnog rada kvačila kako bismo mogli osigurati popravak u onom vremenskom periodu kad nam vozilo nije toliko neophodno.

Izvor: HAK


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PPM auto